Kom griezelen bij de Nacht van de Nacht in Oerprovincie Drenthe

Nachtelijke activiteiten in de donkere bossen van Drenthe. Zodra de herfst begonnen is wordt het spannend in de Oerprovincie van Nederland. Over verlaten paden loop je langs grafheuvels en mystieke hunebedden. Je hoort een tak kraken. Witte wieven of wilde dieren? Bij onze excursies in het holst van de nacht kan van alles gebeuren. Durf je mee te gaan?

Excursies

In het laatste weekeinde van oktober, als we de klok verzetten, wordt het nog eerder donker. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok dan een uur achteruit. Op deze zaterdag, 26 oktober 2019, vindt in heel Nederland de Nacht van de Nacht plaats. In Drenthe is het dan het allerdonkerst. Dit komt door de schone lucht en het weinige kunstlicht in onze provincie. Om het nóg donkerder te maken doven bedrijven en gemeenten ook nog eens de lichten van gebouwen. Eng? Nee, tijd om op pad te gaan.

De nacht is namelijk ook heel mooi. Ook al denk je dat je niets ziet, stiekem zie, ruik en hoor je van alles wat je overdag niet waarneemt. Andere dieren, sterren, geluiden, het maanlicht boven een ven of de heide: ga maar eens mee op een van onze excursies. Zelfs een verhaal dat je verteld wordt klinkt dan anders.

Nacht van de Nacht

Tijdens de Nacht van de Nacht nemen we je mee op ontdekkingstocht. Dat kan op 26 oktober 2019, maar in de herfstvakantie kun je ook op andere dagen verschillende oeractiviteiten beleven in Drenthe. We vertellen je dan spannende verhalen bij een kampvuur, maar bijvoorbeeld ook over de sterrenbeelden of de uilen die je hoort. Volwassenen leren we over nachtfotografie, lichtvervuiling en geluiden uit de ruimte.

Uiteraard gaan onze natuurexcursies ook langs het veen waar het Meisje van Yde gevonden is en de mystieke hunebedden, die vroeger als grafkamer gebruikt werden.

Je zult het zien: de nacht is voor iedereen interessant. En altijd een beetje spannend. Deelnemen is op eigen risico……