Coronavirus (COVID-19) informatie en genomen maatregelen in Drenthe. Lees meer.

5x Hier moet je zijn

Kan je dit jaar niet op vakantie naar het buitenland? Jammer. Maar niet getreurd! Dit is namelijk hét moment om het avontuur eens dichter bij huis te zoeken. In Drenthe bijvoorbeeld. Weg van de massa en alle ruimte om samen te genieten. Wij geven je vijf redenen waarom Drenthe dé plek is waar je moet zijn deze zomer. 

1. Azuurblauwe meren

Geen hagelwitte stranden met palmbomen. Wel azuurblauwe meertjes midden in de bossen. In Drenthe vind je de mooiste zwemplassen. Vechten om een strandbedje is niet nodig. Ruimte genoeg! Neem je handdoek mee. Pak schepjes en emmertjes voor de kinderen in. Vul de koelbox en geniet van een heerlijke dag aan en in het water.


 

2. Uitgestrekte natuurgebieden

Drenthe heeft maar liefst drie Nationale Parken. Hier wandel je door een steeds wisselend decor. De zandverstuivingen doen hier denken aan de Sahara. Het eindeloze paarse heidelandschap aan lavendelvelden in de Provence. De talloze hunebedden aan Stonehenge. Trek je wandelschoenen aan en gebruik de ruimte om lekker weg te dromen en te fantaseren. 

 

 

3. Hunebed Highway

Vergeet de Route 66 en de Route Napoléon. In Drenthe vind je de enige echte Hunebed Highway. Een mooie route langs maar liefst 47 hunebedden, de oudste monumenten van Nederland, en het Hunebedcentrum. Al slingerend door het landschap passeer je o.a. de dorpjes Exloo, Borger en Zuidlaren. Mooie pittoreske dorpje die zeker een bezoekje waard zijn. 

4. Ruimte voor avontuur

Survivalen in de Ardennen? Super gaaf! Maar het kan ook dichterbij huis. Kanoën, wildplukken en koken op een zelfgemaakt kampvuurtje. Dat kan gewoon in de Oerprovincie van Nederland. Ook vind je in Drenthe diverse klimparken. Hier vlieg je als een ware Tarzan tussen de bomen door, klim je naar grote hoogtes en loop je via touwen en houten slingerpaden door de toppen van de bomen.

5. Bijzondere overnachtingen

Geen eigen kampeermiddel of op zoek naar een bijzondere beleving? Boek een boomhut en overnacht op een toplocatie. Slaap ver van de bewoonde wereld en midden in de Drentse wildernis in een Cabiner of boek een hotel, vakantiehuisje of Bed and Breakfast

Dat waren ze. Vijf redenen waarom jij deze zomer in Drenthe moet zijn. Uiteraard zijn er nog veel meer redenen. Daarom aan jou de vraag om ons lijstje aan te vullen. Hoe? Deel jouw mooiste foto op Instagram met vermelding van #Hiermoetjezijn en #Oerdrenthe  

Ook leuk om te lezen

5x alle ruimte om buiten te spelen

5x alle ruimte om buiten te spelen

In Drenthe heb je alle ruimte om er heerlijk op uit te trekken. Veilig en verantwoord. In de Drentse natuur raken de kinderen niet uitgespeeld. Bekijk onze tips!

Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe Stel wandelt door Drentse natuur met grote boom op de achtergrond.

In een provincie waar je door zo'n mooi en afwisselend landschap kunt wandelen, liggen natuurlijk ook de mooiste routes voor je klaar. Bekijk ze allemaal in ons overzicht. 

Ontspannen op vakantie en je vakantiegevoel vasthouden

Ontspannen op vakantie en je vakantiegevoel vasthouden

Ontspannen op vakantie gaan is een hele kunst, net als je werk loslaten en je vakantiegevoel vasthouden. Maar hoe doe je dat? Relax, geen stress, wij helpen je. Dit zijn onze tips.

Blijf op de hoogte

Ontvang maandelijks de leukste tips en inspiratie uit de Oerprovincie van Nederland.

Schrijf je in!